Borger
 
Kultur og fritid
 
Erhverv
 
Job og karriere
 
Politik og demokrati
 
Om kommunen
 
Aalborg Stadsarkivs facade
Forside Brødkrumme seperatorKultur og fritid Brødkrumme seperatorLokalhistorie Brødkrumme seperatorAalborg Stadsarkiv
 

Aalborg Stadsarkiv

Om Stadsarkivet

Aalborg Stadsarkiv varetager kommunens arkiv i henhold til arkivloven, samt private kilder til Aalborgs historie. Arbejdet er en nødvendig forudsætning for den kommunale administration og for den historiske interesse, undervisning og forskning i Aalborg. I materialet ligger byggestene til den lokale identitet og samfundsudvikling. 

Arkivet er for alle og udbyder tilbud og aktiviteter for alle grupper; børn, unge og voksne, lokale, tilflyttere og indvandrede.

Arkivet har otte hyldekilometer arkivalier og seks millioner fotos og et stort antal historiske film og lydoptagelser. Det er gratis at anvende de originale dokumenter og billeder i HistorieAalborg (læsesalen) i Arkivstræde, hvor personalet kan hjælpe dig med at finde det materiale du søger.

Du kan også søge på i samlingerne på nettet på Aalborg Stadsarkivs nye søgeside. Her kan du bestille arkivalier til gennemsyn i HistorieAalborg, se digitaliseret film og foto.  

HistorieAalborg er et samarbejde mellem Stadsarkivet, Aalborg Bibliotekernes Lokalsamling og Nordjyllands Historiske Museum, som betyder, at brugerne kun skal gå ét sted, når de skal søge viden om områdets lokalhistorie.

 
Senest opdateret den 1. oktober 2013
 

Emneregister

Kontakt

Aalborg Stadsarkiv
Arkivstræde 1
Postboks 1353
9100 Aalborg
Tlf. 9931 4220
stadsarkiv@aalborg.dk
Vis kort Find vej

Åbningstider
Mandag - onsdag
10.00 - 16.00
Torsdag
10.00 - 17.00
Fredag
10.00 - 15.00

Søg online i stadsarkivets databaser