Borger
 
Kultur og fritid
 
Erhverv
 
Job og karriere
 
Politik og demokrati
 
Om kommunen
 
Børn lægger blomsterløg i Karolinelund
 

Karolinelund

Karolinelund - Aalborgs tidligere tivolipark - er åben for midlertidig og eksperimenterende brug frem til maj 2015, mens parkens fremtid drøftes og afklares.

Væk med låger og pigtråd

Karolinelund blev i forsommeren 2013 i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Platform 4 og frivillige åbnet mere op mod omverdenen. En del af lågerne i parken er blevet fjernet, samt parkens nordlige mur og noget af pigtråden på muren. I nogle af portåbningerne vil der blive opstillet pullerter for at forhindre bilkørsel i parken.

Brugerforeningen Karolines venner

I april fandt en skelsættende begivenhed sted. Aalborg Kommune skrev en kontrakt med den brugerdrevne forening "Karolines Venner", der gav foreningen lov til at koordinere nuværende og kommende aktiviteter i parkens midlertidige periode. Kommunen tog imod den nye forenings tilbud for at fremme samarbejdet med de mange frivillige, der allerede havde meldt sig på banen. Det er første gang i kommunens historie, at man prøver at lægge et så stort ansvar for et offentligt parkområde ud til en borgergruppe. Det er spændende at følge, hvordan samarbejdet udvikler sig.

Pumptrack bane, multibane, beachwolley og byhaver

Parken har også fået flere nye aktivitetstilbud, som skal være i parken i den midlertidige periode. En multibane et opstillet i parkens nordlige ende, og i juni blev en ny pumptrack bane indviet. Banen er bygget af frivillige under Karolines Venner. Alle er velkomne til at prøve banen - på eget ansvar.

I juni blev også beachvolleybanen i parken etableret. Banen er sponsoreret af DGI og etableret af Aalborg Kommune. Banen kan benyttes af alle, og der er foreløbig ingen bookningsmulighed på banen.

Karolinelund har også fået nogle nye spændende byhaver. Er du interesseret i at høre mere om byhaverne, kan du kontakte formand for haveforeningen Sebastian Alsing på: sebastian.alsing@gmail.com eller se mere på facebook.

Hvad sker der i Karolinelund i den nye sæson?

Siden tivoli flyttede ud og parken åbnede som midlertidig folkepark i maj 2012, er der flyttet en række faste brugergrupper ind, som hver især er med til at sætte sit præg på området. Det drejer sig blandt andet om: Platform4, Petanquemekkaet Karolinelund, graffitimalere der har fået stillet en mur til rådighed i parken, og Images Festivalen, som især vil komme til at præge parken i sensommeren og efteråret 2013.

Derudover er der flere, som planlægger at afvikle events i Karolinelund i 2013. Blandt andet holder Skraaen ”Fredagsfester” igen i år i Karolinelund fra d. 28. juni til d. 16. august, og en gruppe af borgere, der sidste år tog initiativ til at holde loppemarkeder i parken, ønsker at gentage succesen i 2013 med otte loppemarkeder fra d 15. juni til d. 10. august.

Udover de tilbagevendende events er parken allerede booket til arrangementer i løbet af sommeren 2013, blandt andet: Inliner 24timers løb, d. 17-18. august og ikke mindst Images Festivalen, som løber af stablen fra d. 30. august til d. 7. september.

Derudover vil der også komme mere kulør på muren omkring Karolinelund i 2013. Aalborg Kulturskole planlægger et stort maleri i forbindelse med Kulturskolernes dag og lokale graffitimalere vil opføre et værk i forbindelse med Kunstens graffitiudstilling. Images Festivalen er i fuld gang med planlægningen af en festivalby i parken, og i den forbindelse vil der også blive opført kunstværker på muren.

Det hele handler dog ikke om events i Karolinelund. Går man gennem parken på en solskinsdag kan man observere, hvordan parken bruges flittigt af skatere, børnefamilier, kærestepar, studerende og pensionister m.fl., og Karolinelund er desuden blevet en yndet genvej mellem Øgadekvarteret, Nordkraft og Midtbyen.

Arrangementer i Karolinelund

Ønsker du at afholde et arrangement i parken, kan du kontakte foreningens formand Christian Fumz på: 'fumz@givrum.nu'. Nederst på siden kan du få flere informationer om parkens elinstallationer etc. Husk, at du ikke kan booke parken til private arrangementer som fødselsdage og lign.

Skal beredskabscenteret godkende arrangementet?

Beredskabscenter Aalborg har lavet en vejledning for at synliggøre for dig, som arrangør af et arrangement i Karolinelund, i hvilke tilfælde du skal have en tilladelse fra beredskabscentret forud for arrangementet.
Beredskabscenter Aalborgs vejledning om arrangementer i Karolinelund.

Følg med i aktiviteterne i Karolinelund

På Facebook omtaler vi aktuelle aktiviteter i Karolinelund - du kan 'synes godt om' facebooksiden, hvis du vil følge med i, hvad der sker i parken.
www.facebook.com/nykarolinelund

   
Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

Baggrund

Debatperioden om Karolinelunds fremtid sluttede den 30. november 2011. Der var stor interesse for at deltage i debatten om områdets fremtidige anvendelsesmuligheder. Debatperioden viste blandt andet et stort ønske fra borgerne om at åbne parken 'som den er'. Ønskerne banede vejen til en politisk beslutning om at åbne Karolinelund for midlertidige aktiviteter, mens planlægningen for parkens fremtid er i gang. 

Parken åbnede derfor 11. maj 2012 for offentligheden, ikke i sin endelige form, men som et bynært og tilgængeligt område, der kan bruges til forskellige aktiviteter, mens planlægningen for parkens fremtid er i gang.

Mange tak for en fantastisk debat!

Vi vil gerne takke for de mange konstruktive synspunkter og idéer, der blev indleveret og fremsendt via forskellige kanaler, og for jeres deltagelse i de forskellige debataktiviteter.

---
Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

I debatperioden modtog vi i alt:

  • 40 henvendelser via mails, post eller personlig indlevering
  • 128 konkrete idéer på facebook
  • 102 synspunkter skrevet på 'handouts'
  • 444 tilkendegivelser (klistermærker) på et kort i forbindelse med vores aktiviteter
  • 284 børnetegninger (se link nederst)
  • 8 forslag fra workshoppen i 'Påfuglen'
  • 15 modeller med idéer til områdets fremtidige anvendelse

 
1. Det Hem'lige Teater byder velkommen ved workshoppen om Karolinelunds fremtid.
2. Studerende fremlægger en vision for Karolinelund ved den afsluttende udstilling af alle tegninger, modeller, plancher mv.

Historien

Karolinelunds æra som folkelig forlystelsespark gennem de sidste 64 år er forbi. Byrådet besluttede i december 2010 at afvikle forlystelsesparken Tivoli Karolinelund og igangsætte en omdannelsesproces til offentlig bypark med en bred involvering af offentligheden. Beslutningen blev truffet, efter at byrådet af flere omgange forgæves havde forsøgt at afhænde Karolinelund til en ny forpagter med pligt til at drive forlystelsesparken videre.

 
Senest opdateret den 11. juli 2013
 

Emneregister

Kontakt

By- og Landskabsforvaltningen
Stigsborg Brygge 5
Postboks 219
9400 Nørresundby
Tlf. 9931 2000
by.landskab@aalborg.dk
Vis kort Find vej

Åbningstider
Mandag - onsdag
09.00 - 15.00
Torsdag
09.00 - 17.00
Fredag
09.00 - 14.00

Kontakt

Karen Luise Winther Høgsbro
 

kwh-teknik@aalborg.dk

Direkte tlf. 9931 2286

Karolinelund på facebook